Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Παναγιώτης Νεοχωρίτης νέος Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.Χ.Ε.

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι εν αναλογίω,

Η χαρμολύπη είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Στη προκειμένη περίπτωση λύπη, διότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει πλέον δυστυχώς σιγήσει εν ζωή, η φωνή του τελευταίου Άρχοντος Πρωτοψάλτου Μ.Χ.Ε. κυρ Λεωνίδα Αστέρη. Όμως, χαρά ανέτειλε, διότι από εχθές, 29 Νοεμβρίου 2016, νέος Άρχων Πρωτοψάλτης του πρώτου αναλογίου της Ορθοδοξίας, χειροθετήθηκε, ο από 23 Απριλίου 2016 Τοποτηρητής της Πρωτοψαλτίας του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού, κ. Παναγιώτης Νεοχωρίτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι ο πρώτος εκτός Κωνσταντινουπόλεως ιεροψάλτης, που κλήθηκε να διακονήσει τη θέση αυτή.

Το ιστολόγιό μας αναφωνεί το "Άξιος"! 

Ευχόμαστε δε, στο νέο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο Θεός να τον στερεώνει και να τον ενδυναμώνει να ασματομελωδεί τα μεγαλεία Του, σύμφωνα με την Πατριαρχική τάξη και παράδοση, διατηρώντας αναλλοίωτο το γνωστόν τοις πάσι "Πατριαρχικόν Ύφος".

  


Στον ακόλουθο σύνδεσμο έχετε τη δυνατότητα να αναγνώσετε τη προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, κατά τη χειροθεσία του νέου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.Χ.Ε.



Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: