Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ιωάννου Πρωτοψάλτου: ΣΤ' Εωθινόν Δοξαστικόν

Αγαπητοί φίλοι,
 
Αναρτούμε το στ' εωθινό δοξαστικό, "Η όντως ειρήνη συ Χριστέ", σε μέλος Ιωάννου Πρωτοψάλτου και ήχο πλάγιο του β'.
 
Το ανωτέρω ερμηνεύει, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Βόλου, κ. Βασίλειος Αγροκώστας, τον οποίο καλωσορίζουμε στο ιστολόγιό μας και τον ευχαριστούμε θερμά για την αποστολή του ηχητικού.
 
Ο αγαπητός Βασίλης εκτός από εξαιρετικός Ιεροψάλτης είναι και ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, τόσο στη παραδοσιακή όσο και στη δυτικότροπη μουσική. Είναι συνθέτης, ηθοποιός, τραγουδιστής, παίζει πολίτικη και νησιώτικη λύρα, παραδοσιακή φλογέρα και είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διορισμένος μόνιμος εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.
 
Έχει πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία τόσο στο κλασικό, σύγχρονο όσο και στο έντεχνο και παραδοσιακό μουσικό ρεπερτόριο, ενώ έχει συνεργαστεί ως σολίστ με πολλές ορχήστρες όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Νέου Ωδείου Θεσ/νίκης, την ορχήστρα Εγχόρδων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Πάτμου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, την Ορχήστρα και Χορωδία της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πολλοί συνθέτες του έχουν αναθέσει την 1η εκτέλεση έργων τους όπως ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Κωνστάντια Γουρζή, ο Θοδωρής Καραθόδωρος, ο Σπύρος Δεληγιαννόπουλος κ. α. Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη, η Νένα Βενετσάνου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Ross Daly κ.α.
 
 
Καλή ακρόαση - Καλή Παναγιά!
  
 


Μουσικό κείμενο: ΣΤ' Εωθινόν Δοξαστικόν - Μέλος Ιωάννου Πρωτοψάλτου - Ήχος πλ του β'

Δεν υπάρχουν σχόλια: