Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός: Παναγιώτης Τζανάκος - "Θεαρχίω νεύματι"

Αγαπητοί φίλοι,

Από τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε τη Τρίτη 22/08/2017, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, προς τιμήν της Παναγίας Φανερωμένης, που βρίσκεται στο αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού, έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να δημοσιεύσουμε οπτικοακουστικό υλικό με τους τρεις πόδες από το οκτώηχο δοξαστικό "Θεαρχίω νεύματι", οι οποίοι ψάλλονται εκ του Αριστερού Αναλογίου. Το μέλος είναι του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Μ.Χ.Ε. Κωνσταντίνου Πρίγγου.

ΠΠΝ - Παναγία Φανερωμένη

Στο Αριστερό Αναλόγιο ψάλλει, κατόπιν σεπτής αιτήσεως του Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ.κ. Στεφάνου, ο Πρωτοψάλτης της περιφέρειας Υψωμαθείων Κοντοσκαλίου και Βλάγκας, Παναγιώτης Τζανάκος.

Για την ιστορία, στο Δεξιό Αναλόγιο έψαλλε ο Β' Δομέστικος, κ. Μπακόπουλος, για το λόγο ότι, αφενός μεν, ο Άρχων Πρωτοψάλτης είναι στη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Κύζικο, αφετέρου δε, ο Άρχων Λαμπαδάριος βρίσκεται εν αδεία.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Τζανάκο, για την ευγενική παραχώρηση του εν λόγω video και του ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να τον ευλογεί, στερεώνει και ενδυναμώνει, ώστε να ασματομελωδεί τα μεγαλεία Του, εκεί, στην Βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντίνου Πόλη!

Επίσης, συνημμένα παρατίθεται ολόκληρο το εν λόγω οκτώηχο δοξαστικό, ηλεκτρονικά καταγεγραμμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: